کاخ چهل‌ستون در اصفهان


کاخ-باغ چهل ستون یکی از نمونه‌ باغ‌های سلطنتی به جای مانده از دوره صفوی در شهر اصفهان است که با نام کاخ چهلستون یا باغ موزه چهل ستون نیز شناخته می‌شود. در واقع، این باغ بخش کوچکی از باغ وسیع جهان‌نما است که شاه عباس اول با احداث کوشکی در میان آن هسته نخستین کاخ چهل ستون را ایجاد کرد. این میراث تاریخی از جمله مشهورترین و محبوب‌ترین دیدنی‌های اصفهان محسوب می‌شودکه با وجود آسیب‌های وارد شده، هنوز هم زیبایی‌های خیره‌کننده‌ای برای عرضه به دیدگان گردشگران و بازدیدکنندگان دارد.

کاخ چهل ستون یکی از معروف ترین و تماشایی ترین جاذبه های اصفهان است

برای بازدید از کاخ چهل ستون باید به غرب میدان نقش جهان بروید جایی در شرق خیابان چهارباغ پایین و جنوب خیابان سپه یکی از باشکوه ترین جاذبه های تاریخی ایران چشم به راهتان است تا شما را در سفری تاریخی به چند صد سال قبل ببرد. با چند قدمی پیاده روی از میدان نقش جهان راحت به این کاخ می رسید و همین دسترسی راحت یکی از دلایل گردشگران بسیارش است. معمولا گرشگرانی که به تماشای میدان تاریخی نقش جهان می روند چند قدمی را پیاده طی می کنند تا خودشان را به یکی از معروف کاخ های این شهر برسانند، کاخی که همین که وارد محوطه باغ آن می شوید اول از همه حوضی مستطیلی و بزرگ را می بینید که انعکاس کاخ بر سطح آب جلوه ای تماشایی به باغ داده است. در دو طرف استخر، درختانی کهنسال و بلندی را می بینید که طراوت دلنشینی را به فضای باغ داده اند. مطمئنا اگر بدانید در کنار همین درخت ها چه ضیافت های شاهانه و باشکوهی برگزار می شده بازدید از کاخ برایتان جذاب تر می شود. در سراسر محوطه باغ درختان چنار، کاج، عرعر، نارون و افرای سیاه زیادی را می بینید که طراوت و تازگی بیشتری را به باغ هدیه می دهند. به غیر از این درختان در اطراف کاخ باغچه هایی است که بسته به اینکه در چه فصلی از سال هستیم در آن ها گل های فصلی کاشته می شود. در کنار حوض مجسمه هایی وجو دارند که خیلی از گردشگران در کنار آن ها و استخر عکس های یادگاری می اندازند تا لحظات بازدید از یکی از تاریخی ترین کاخ های ایران را برای همیشه ثبت کنند. عمارت جذاب باغ که مثل دیگر باغ های ایرانی در راستای حوض قرار گرفته ۲۱۲۰ متر مربع مساحت دارد و برای رسیدن به سر در آن باید از چند پله بالا بروید. احتمالا دوست دارید بدانید قدمت این کاخ دقیقا به چه سالی بر می گردد؛ با کتیبه هایی که از گوشه و کنار کاخ پیدا شده به نظر می آید بنای تالار چهل ستون در زمان شاه عباس دوم صفوی ساخته شده است.

کاخ چهل ستون بالغ بر ۶۷۰۰۰ متر مربع مساحت دارد

طرح اولیه ساخت این باغ و عمارت باشکوهش به وقتی برمی گردد که شاه عباس اول، اصفهان را به عنوان پایتخت صفوی انتخاب کرد. او تصمیم گرفت خیابانی طولانی به اسم چهار باغ را بسازد و در پیرامون آن باغ هایی زیبا ایجاد کند. البته امروز از آن همه باغ های پی در پی خیابان چهارباغ به جز دو باغ هشت بهشت و چهل ستون باغ دیگری به جای نمانده است. در آن زمان همین که مراسم و جشن درباری برگزار می شد مهمانان به همین کاخ چهلستون دعوت می شدند و از آن ها در این باغ پذیرایی می شد. بعد از شاه عباس اول، شاه عباس دوم بخش های دیگری را به کاخ اضافه کرد و با ایوان ها و تالارهایی، شکوه آن را بیشتر کرد. این بنا به سبک چینی، ایرانی و فرنگی ساخته شده قبل از ورود، ایوانی را می بینید که ستون هایی از جنس چوب کاج و چنار دارد و ۴ ستون مرکزی آن بر روی ۴ شیر سنگی ساخته شده اند. ایوان در کل ۲۰ ستون دارد که انعکاس آن ها در آب استخر باغ باعث شده تا این کاخ را به اسم چهل ستون بنامند.

اگر توانستید از زیبایی های نمای ظاهری کاخ و هوای باطراوت باغ دل بکنید و به داخل بروید نقاشی های جذاب و معماری باشکوه داخلی انتظارتان را می کشند. تالارها و ایوان هایی که در کاخ می بینید به همراه کلیه نقاشی ها، کاشی کاری ها و آیینه کاری ها همه و همه در زمان شاه عباس دوم خلق شده اند. در تالار آینه تا چشم کار می کند آینه کاری های زیبا می بینید آینه های ریزی که نقش هایی جذاب را شکل داده اند. شاید زیباترین بخش کاخ، تالار مرکزی آن باشد جایی که در آن گردشگران زیادی را می بینید که ساعت ها محو تماشای نقاشی های تاریخی اند، نقاشی هایی که چنان باجزئیات و با مهارت کشیده شده اند که ساعت ها تماشا را می طلبند. با دیدن نقاشی ها به فضای زندگی در دوره صفوی می روید و شاید در تمام مدتی که در حال تماشای آن ها هستید در دل نقاش آن ها و گذشته باشکوه ایران را تحسین می کنید.

برای بازدید از کاخ چهل ستون باید به غرب میدان نقش جهان بروید

در اینجا طرح هایی شفاف و طلایی را می بینید که چشم ها از تماشایشان شیر نمی شود، بعضی از این نقاشی ها در دوره قاجار کشیده شده اند و وقایع تاریخی زمان خود را به تصویر می کشند. این کاخ آنقدر باشکوه و خاطره انگیز است که شاید نتوان اصفهان را بدون آن تصور کرد کاخی که مطمئنا از مکان هایی است که گردشگران حتما از آن دیدن می کنند. بی دلیل نیست که بر روی کتیبه ای که جهت معرفی کاخ برای آیندگان به ثبت رسیده گفته شده که این کاخ مبارک ترین بنای دنیاست.

کاخ چهل‌ستون در اصفهان



برچسب ها: اصفهان ,
[ بازدید : 556 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

[ دوشنبه 5 فروردين 1398 ] [ 20:22 ] [ امیر ]

[ ]

کوهستان گروز در ونکوور کانادا


کوهستان گروز یکی از کوهستان های کرانه شمالی پسفیک در منطقه شهری شمال ونکوور در بریتیش کلمبیاست که بلندای قله اش به هزار و دویست متر می رسد.

کوه گروز یکی از کوهستان های کرانه شمالی سلسله جبال پسفیک در منطقه شهری شمال ونکوور در بریتیش کلمبیاست که بلندای قله اش به هزار و دویست متر(برابر با ۴۰۰۰ پا) می رسد. در زمستان ها در این سایت اسکی سواری در بخش های پرشیب و تماشای چشم انداز ونکوور بزرگ به کمک چهار تله سیژ امکان پذیر می شود.

در تابستان ها نمایش های چوب بُری، تله سیژ سواری، تماشای چشم انداز و کوه پیمایی حدودا سه کیلومتری و همچنین بالگردسواری از جمله سرگرمی های موجود در این ریزورت به شمار می آید.

این کوهستان چه در زمستان و چه در تابستان، در شرایط هوای صاف چشم انداز بی همتایی از اطراف را به دست می دهد؛ به ویژه شبها که چراغ های شهر روشن است. دسترسی همگانی به بالای این کوه به وسیله یک تله کابین سوییسی و یا با مسیر کوه پیمایی که از ماه می تا اکتبر برقرار و باز است امکان پذیر می باشد.

آب و هوای کوه گروز

این کوهستان از آب و هوای اقیانوسی برخوردار است: پاییز مرطوب ترین فصل بوده و زمستان ها هم سرد و برفی است چراکه با تاثیر گرفتن از آب و هوای اقیانوس آرام به سرمای دیگر مناطق کانادا نمی رسد. در ماه دسامبر که سردترین زمان است بیشینه و کمینه دما به ترتیب ۱٫۳ °C و −۳٫۲ °C می باشد.

تابستان ها در اینجا گرم و نسبتا خشک و ماه آگست هم با دمای بیشینه ۱۷٫۷ °C و کمینه ۱۰٫۳ °C گرم ترین فصل سال است.

سرگرمی های سایت

اسکی و اسنوبرد

پیاده روی در برف با کفش حصیری

تله کابین سواری برای تماشای چشم انداز شهر از بالا

اسکیت سواری در دریاچه یخی

زیپ لاین کوهستانی

گردش در پارک

تآتر در کوهستان

رستوران

و فروشگاه، از جمله دیدنی ها و سرگرمی های این ریزورت کوهستانی هستند.

بازدید از کوه گروز

زمان بازدید: همه روزه از ساعت نه صبح تا ده شب

ورودیه:

بزرگسالان ۴۲ دلار سالمندان ۳۸ دلار جوانان ۱۳ تا ۱۸ ساله ۲۴ دلار کودکان ۵ تا ۱۲ ساله ۱۴ دلار

کوهستان گروز در ونکوور کانادا



برچسب ها: کوهستان گروز در ونکوور کانادا , کانادا , ونکوور ,
[ بازدید : 547 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

[ جمعه 2 فروردين 1398 ] [ 11:19 ] [ امیر ]

[ ]

جنگل های حرا قشم


اسم قشم با جنگل‌های حرا گره خورده است، جنگل‌هایی که زیبایی‎ و شگفتی پنهان و پدیدار شدن‌ ناگهانی‌اش از زیر آب حیرت هر ببیننده‌ای را به دنبال دارد. جنگل‌های حرا که در منابع نوشته شده درختان مانگروی آن را یک ایرانی از هند به قشم آورده، در شمال جزیره قرار گرفته و با بالارفتن آب به زیر آب می‌روند و همین که آب پایین برود، دشت وسیعی از درختان حرا از دل آب بیرون می‌آید که شگفتی هر بیننده‌ای را به دنبال دارد.در منطقه گردشگری قشم این شگفتی وقتی دوچندان می‌شود که بدانیم این جنگل‌ها در آب‌های شور زندگی می‌کنند. جنگل‌های حرا عمری ۳۰ تا ۴۰ میلیون ساله دارند و از عجایب هفتگانه جزیره قشمند. این جنگل‌ها از بندر لافت تا روستای سهیلی و در فضایی ۷ هزار و ۲۳۶ هکتار متری کشیده شده‌اند. عمق آب منطقه‌ای که جنگل‌های حرا در آن قرار دارد بیشتر از یک تا یک و نیم متر نیست و همین مسئله باعث می‌شود با فروکش کردن آب دریا ۶ تا ۷ ساعت نمایان شوند.

جنگل های حرا با ۲۲ هزار کیلومتر وسعت، در سواحل خلیج فارس و دریای عمان قرار گرفته اند. این جنگل ها یکی از پدیده های کمیاب طبیعی در دنیا به شمار می آیند و تحت حفاظت قرار دارند. ۲۴۰۰ هکتار از این جنگل ها در سواحل شمالی و غربی ۶۰ کیلومتری جزیره قشم واقع شده اند. درختان این جنگل ها در تمام طول سال سبز هستند و طولشان به ۳ تا ۶ متر می رسد. ویژگی جالب این درختان این است که در طی میلیون ها سال، سازگاری خوبی با آب شور پیدا کرده اند، به طوری که از آب شور تغذیه می کنند و با دفع نمک آن، آب را به طور طبیعی شیرین می کنند.

شما در بازدید از این جنگل در قشم می‌توانید به تفریحاتی همچون قایق سواری مشغول شوید و لذت بی‌نظیری را در این دریای جنگلی برای خود و همراهانتان خلق کنید. جنگل‌ های حرا با درختان و درخچه‌های خود در مرداب‌های نواحی گرم می‌رویند و بسته به شرایط زیستی تا ارتفاع ۵ الی ۱۰ متری هم بالا می‌آیند. این جنگل‌ها جدای از خاصیت درمانیشان، جایگاه ویژه‌ای را برای بسیاری از پرندگان نظیر فلامینگو، مرغ ماهی‌خوار و عقاب فراهم کرده‌اند که به طرز زیبایی بر روی آن لانه می‌گذارند. درخت حرا برگ‌های همیشه سبز، بسیار بادوام و بیضی‌شکلی دارد که سطح فوقانی برگ‌ها به رنگ سبز و سطح تحتانی آن خاکستری است. در جنگل های حرا قشم با قایق‌سواری در مرداب‌های این جنگل به تماشای گل‌های شاه‌پسند و میوه‌هایی که شبیه کپسول تخم‌مرغی‌اند مشغول می‌شوید، این گل‌ها به قدری زیباست که چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کند. به دلیل وجود همین گل‌های بسیار معطر و پر شهد، زنبورهای وحشی در فصل بهار و تابستان که زمان شکوفه‌دهی گل‌هاست، بر فراز این دریای جنگلی پرواز می‌کنند به طوری که در لابه لای درختان و میان سرشاخه‌ها کندوهایی برای خود ساخته و عسل تولید می‌کنند که بسیار خوش‌طعم و خوشمزه است. البته به یاد داشته باشید که برای تماشای جنگل های حرا در قشم باید با ناخدایان پر تجربه همراه شد، چون تنها آن‌ها می‌توانند آبراه‌های کوچک و متعدد موجود جنگل را شناسایی کنند.

جنگل های حرا قشم



برچسب ها: جنگل های حرا قشم , قشم ,
[ بازدید : 542 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

[ جمعه 2 فروردين 1398 ] [ 11:19 ] [ امیر ]

[ ]

ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]